Tentharingen en tentstokken vergeten. Oeps!

Geplaatst in:

Tentharingen en tentstokken vergeten. Oeps!

Kampeer checklist: tentharingen en tentstokken vergeten. Oeps!

kampeer checklist

Je dacht vorig zomer op je dooie akkertje te gaan kamperen. Eenmaal in de weer om je boeltje uit te stallen, kwam je een keertje of twintig tot het pijnlijke besef dat je beter een checklist met essentiële kampeer items had kunnen hanteren. Jammer genoeg kans verkeken. Als een improviserende MacGyver heb je jezelf kunnen behelpen met amper geschikte attributen. De rest van je moeizame verblijf liep je af en aan tussen de camping en de plaatselijke buurtsuper. Hier wist je met het broodnodige geluk enkele te korte tentstokken en verdacht roestige en ronduit stompe tentharingen op de kop te tikken. Lichtelijk overspannen en met een beginnende hernia, zat je een paar weken later weer op je werkplek te mijmeren over waar het misging.

 

Kortom, dit gehannes nooit meer. En waarom zou dit nog moeten gebeuren? Aangezien we kinderlijk eenvoudig een checklist kunnen samenstellen om deze uiteindelijk gestructureerd af te vinken. Of toch niet? Uit recent onderzoek blijkt dat 82% procent van alle Nederlandse kampeerders een checklist hanteert. Aan ons de nobele taak om de resterende 18 procent ook over de streep te trekken. Wij laten de onverbeterlijke verstrooiden in ons midden tenslotte niet aan hun lot over. Dus kom op mensen! Pen en papier in de aanslag, want daar gaan we!

 

De meest vergeten items bij kamperen

 meest vergeten kampeer artikelen

Bron: Thomas Martinsen

Wij Hollanders zijn vanaf oudsher rasechte kampeerfanaten. Wij kennen daarom het klappen van de zweep als het gaat om het meenemen van benodigde items, die het gemak en comfort op de (veelal) Europese ‘toendra’s’ verzachten. Dit impliceert echter niet automatisch dat we de betreffende items ook echt niet vergeten. Moedwillig eenmaal ter plekke improviseren alsof het een lieve lust is, vinden we minstens zo’n belangrijke zaak. Al is het alleen maar om achteraf een smeuïg verhaal paraat te hebben op de eerstvolgende verjaardagsborrel. Om deze kletsmajoren enigszins de mond te snoeren moeten we ze een stapje voor zijn. Hier volgt de checklist van nooit meer te vergeten kampeer items.

 1.   Tentharingen 

Mooi spul die roestige, botte ondingen die je vrijwel altijd net op dat keiharde stukje grond krom slaat. Ze zijn echter essentieel om je tent(je) een beetje strakgespannen en toonbaar voor de dag te laten komen. Niet vergeten dus.

2.   Tentstokken

Best belangrijk als aanvulling op het vorige verhaal. Natuurlijk heb je ze waarschijnlijk geheel in tact meegenomen in je tentzak. Maar check het wel even ter geruststelling. Bijpassende tentstokken zijn uitermate lastig te scoren op de plaats van bestemming.

 3.   Ondergoed/sokken

Verdikkeme! Ik had toch echt die nieuwe boxershorts en sokken klaargelegd. Jammer joh, niet dus. Twee weken lang je remsporen voor lief nemen is voor velen geen optie. Op naar de enige ‘bejaardenzaak’ met ondergoed in het naburige dorpje van de camping. Of je waslijntje alvast spannen en iedere dag op en neer met je prijzige wasmachine-muntje.

4.   Je telefoonlader

Bel m’n psycholoog, ik heb mijn oplader vergeten! Oh nee dat kan niet, ik heb nog maar één streepje! Mocht je echt eens vakantie willen nemen, vergeet dan juist je telefoonoplader. Helaas is volledig afgesloten zijn van je sociale omgeving qua thuisfront voor de meeste Nederlanders geen optie. En bij verveling zeker ook niet peperduur kunnen internetten? In geen geval. Wel een legitieme reden om weer lekker nostalgisch ansichtkaartjes te versturen in plaats van dat weinig romantische appen.

5.   Je zonnebril  

Ai, toch niet m’n super blitse Rayban op het kastje in de hal laten liggen? Jawel hoor! Nou goed, dat wordt quasi interessant doen met m’n slappe brilletje van €5,00 bij zo’n draai-unit uit de toeristische shop.

6.   Zonnebrand en insectenspray

Speciaal voor de heren onder ons. Help je vrouw/vriendin/dochter er alsjeblieft aan te herinneren voor je eigen bestwil, om vooral niet hun cosmetica-koffertjes te vergeten met vooral zonnebrand en insectenspray. Het voorkomt logischerwijs de braakliggende en chagrijnig aandoende vrouwensnoetjes, in je anders zo opgewekte en stralende omgeving. Ook is spenderen van je complete vakantiebudget in de plaatselijke ‘cosmetica winkel’ vast niet je favoriete tijdverdrijf voor eeeen vakantie.

7.   Een wereldstekker

Altijd handig voor je elektrische bezigheden en vaak verdomd lastig te bemachtigen, wanneer je deze stekker toch bent vergeten. Maar een beetje kampeerder kan natuurlijk zonder...... Yeah right!

8.   Medicijnen en in het bijzonder bescherming tegen ziek worden

Altijd lastig op vakantie die maag- of hoofdpijn of de run naar de WC 20 keer per dag. Op zich valt er op je vakantiebestemming vast wel iets te regelen, mocht de nood hoog zijn. Ben je alleen behoorlijk ver verwijderd van de bewoonde wereld in de nabijheid van water en je hebt geen paracetemol of diarree tabletten bij je, dan wensen wij je een prettige wedstrijd tijden het kamperen.

9.   Paspoort/verzekeringspapieren/extra bankpas en/of aanverwante zaken

Wil je de kampeertrip echt goed verzieken, dan dien je vooral je pasjes en papieren te vergeten. Een absolute dooddoener voor de collectieve vakantie sfeer en nadat je de boel goed en wel geregeld en op orde hebt, zit je meestal één dag voor het einde van je vakantie en ga je weer naar huis. Gaarne in geen geval vergeten. 

10. De pomp voor je luchtbed
Je zal niet de eerste zijn die eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming tot de conclusie komt, dat je opblaaspomp voor je lekkere luchtbedje ontbreekt. Mocht je geen vervangende pomp kunnen aanschaffen of lenen, ga dan vooral niet zeggen bij terugkomst dat je sindsdien alleen nog maar op een harde ondergrond wenst te slapen. Het is simpelweg niet waar en dat weet je best.

 

Wij kunnen nog wel een paar dagen doorgaan met dit relaas. Mocht je echter vasthouden aan deze checklist, dan ben je al een heel eind op weg. In ieder geval veel succes met inpakken en hopelijk alle plezier op je heerlijke stekkie in een warm- en exotisch land. Wat ons betreft kan het niet meer misgaan.          

14 februari 2019