Night Infra Red (NIR)

Geplaatst in:

Night Infra Red (NIR)

Wat is NIR

NIR (Near Infra Red) is een soort licht dat de mens met het oog niet kan zien, maar wel kan worden gezien door de beeldversterker NVG / Night Vision. Zichtbaar licht varieert van ongeveer 390-770 nm in golflengte. NIR wordt meestal vermeld als 750-1400 nm. Voor militaire doeleinden, is de golflengten rond 750-950 nm het meest relevant.

Gewoon daglicht, maanlicht en sterrenlicht bevat alle IR-licht. Onder omstandigheden met weinig licht, gebruik maken van de beeldversterker versterkt zowel het omgevingslicht, en maakt het mogelijk om infrarood licht te zien.

In de inktzwarte duisternis waar geen normaal licht is, worden hoogtepunten met IR lamp gespot. In deze gevallen kan alleen het terrein worden verlicht met IR en alle kleuren worden in het NIR spectrum geproduceerd..

Onder normale lichtomstandigheden (maanlicht, schemering, sterrenlicht), reproduceert een beeldversterker een beeld dat is een mix tussen een versterkte versie van het zichtbare spectrum van het NIR spectrum. Onder zeer zwakke reguliere verlichting, lijken veel materialen zoals bij daglicht, maar sommige materialen kunnen bijna wit of zwart worden. Hoe minder hoeveelheid licht, hoe duidelijker materiaal te zien is via infrarood.

 nir-backpack

Boven: ACM battle zak gefotografeerd in het visuele en het NIR spectrum.

Let op het grote verschil. Gefotografeerd met de NIR camera (720 nm +), kleur aangepast PS5.

Verschillen zijn zichtbaar  in licht en infrarood licht. Camouflage Patronen zijn niet NIR inschikkelijk . Het verdwijnt en wordt een effen kleur, zwart nylon stoffen die niet NIR inschikkelijk zijn, worden helemaal wit en effen kleur bezittingen zal in verschillende kleuren op een MOLLE riem, gespen en nylon (vaak gitzwart en zuiver wit) zijn.

 Nir-reflection

Boven: EMT zakje van Condor in kleur, nauwelijks zichtbaar tijdschrift zak van First Spear, liggend op  een M90 jas. Alleen verlicht met het infrarode licht. Gefotografeerd door Gen1-beeldversterker.

Anders gedragen materialen voor bijvoorbeeld  750 nm infrarood licht in vergelijking me, bijvoorbeeld, 950 nm infrarood verlichting,  krijgen zogenaamde reflectie grafieken. Het is echter vrij zeldzaam dat materialen abrupte reflectie grafieken in het NIR bereik 750-950 nm hebben, daarom hebben we gekozen om ongeveer reflectiewaarden van ongeveer 800 nm weer te geven, welke kan worden beschouwd als een gemiddeld veld en weerspiegeld de praktijk in het veld.

Waarom is het groen in de beeldversterker?

Er is een technische kant. Het wordt alleen gebruikt om het vermogen van het oog optimaliseren om contrast te zien, wat het beste met groen licht is. Veel optische instrumenten geven de NIR als wit / zwart. Foto's in het NIR zijn vaak roodachtig. Infraroodstralen hebben niets te maken met het groene licht  in plaats van "verwante kleur" in het rood.

 nir-multicam

Boven: MultiCam® klittenband op beschermzak  van First Spear met goede NIR eigenschappen. Gefotografeerd inhet  visuele spectrum links. Groene kleur correctie om het na te bootsen met de Gen1 NVG in het midden en de  roodachtig onbehandelde foto recht via de NIR camera. Gefotografeerd met de NIR camera (720 + nm), groen kleuraanpassing in PS5.

Wat is NIR handtekening?

NIR worden gebruikt om de omgeving en bezittingen in uniform licht te zien in het zichtbare spectrum, maar veel materialen gedragen zich heel anders in het licht van het NIR spectrum. Veel materialen worden verlicht en  witte camouflage patroon verdwijnt en is de identificatie moeilijk.  

NIR heeft geen kleur, maar lijkt altijd optisch monochroom, als een kleur in verschillende tinten. Vaakst heeft NIR groen, helder smaragdgroen voor Gen1 en meer geel-groen voor Gen2 +. De helderheid wordt gegeven als de hoeveelheid NIR straling  die wordt gereflecteerd. 100% reflectie wordt gezien als verblindend wit en 0% reflectie wordt gezien als pikzwart. Dus, 50% grijs / groen tussen. Hieronder is een lijst met veel voorkomende materialen en reflectie graden:

Sneeuw: 80-95%

Wolken: 85-90%

Loof en gras: ongeveer 60-70%

Woestijnzand: ongeveer 40-55%

De schors en boomstammen: 30-40%

Beton: 25-35%

Riet: 25-30%

Bergen (graniet): 25-30%

Droge grond: ongeveer 20%

Berg (Basalt): 10-15%

Asfalt: 7%

Zee / water: ongeveer 5%

Opmerking: Er zijn afwijkingen van  ongeveer 4 procent hoger reflecties rond de 700nm en 900nm.

Soorten bodemgesteldheid zoals rotsen en beton zijn vrij gelijkaardig en zijn ongeveer 25% bij 700 nm en 40% bij 800 nm, in de buurt van 45% bij 900nm. Dit is de juiste interval voor bos en heide terrein. Zand en woestijn is hoger met een waarde van  ongeveer 45-55%. Een uniform moet dus donkerder gemaakt in de NIR dan een aan het bos aangepast uniform. Loof is zeer hoog en lijkt bijna wit in de beeldversterker onder infrarood met een verlichting; ongeveer 65%. Een bos aangepast uniform wordt donkerder onder gebladerte. Diep, stilstaand water zonder reflecties van gebladerte heeft een zeer lage reflectie; ongeveer 10%. Duikpakken en camouflage kappen voor amfibische operaties moeten zeer lage NIR reflectie hebben.

Het idee is dat je een goed masker zou moeten hebben, zelfs in het NIR spectrum. Daarom moet je apparatuur die een soortgelijke reflectie heeft binnen de percentages als de omgeving waar je in moet reageren kiezen. Daarnaast kan het belangrijk zijn om je namen, identificatienummers en patroon op het  uniform correct wordt weergegeven, zelfs in de NIR spectra zal dat de identificatie vergemakkelijken.

Veel gestelde vragen

Is IR nacht?

Nee, alle gewone licht bevat IR (Infrarood). Mensen kunnen niet infrarood zien. In inktzwarte duisternis kan men alleen zien met een lichtbron, zoals infrarood licht. Het infrarood kan de het beeld laten zien door versterking maar het menselijk oog kan niet iets zien.

Ik ben een militaire / NIR opereert in een omgeving, je alles wat ik heb te NIR-rated nodig?

Het belangrijkste is dat u uw  NIR handtekening weet. Het dragen van een NIR-nominale woestijn uniform in in arctische omgevingen met sneeuw is niet gepast. Een soldaat in een klassieke NIR-compliant uniform en liggend op een dauw-nat grasveld verschijnt als een donkere vlek op de grond. Het is echter niet geschikt voor in het sparrenbos met boomstammen, bodem en dode dennennaalden. Individuele items of artikelen of details die een ongepaste NIR handtekening hebben, moeten voor de meeste geen belangrijke rol in de totale handtekening voor NIR spelen. Ze kunnen ook worden opgelegd door bepaalde organisaties dat sommige NIR handtekening via  identificatie badges, camouflage patronen en dergelijke mogelijk zijn voor identificatie. Controleer altijd uw materiaal voor een  bepaalde NIR handtekening.

Wat is het verschil tussen NIR en IR?

IR is een verzamelnaam voor de elektromagnetische straling met een golflengte tussen 750 nm en 1 mm. NIR een subgroep bevat en straling met een golflengte van 750-1400 nm (verschillende tijdstippen voor verschillende standaarden).

Er zijn andere opto-elektronisch instrument dat verschillende IR straling, zoals FLIR (thermal imaging), die straling detecteert in het spectrum 8000-15.000 nm kan detecteren. Er hoeft geen relatie tussen onderschrift eigenschappen van een materiaal in de NIR en de rest van het IR spectrum.

In principe gebruiken we allemaal een soortgelijke beeldversterkende technologie, met inbegrip van het beschikbare IR/NIR licht dat wordt versterkt en gereproduceerd  en verhoogd wordt door optica. De verschillende generaties bevat echter verschillende technologieën en verschillende lichtversterking, contrast, resolutie en duurzaamheid.

Beeldversterkers zijn gevoelige  apparatuur  en kunnen beschadigd worden door  zowel  normaal gebruik en in het bijzonder als ze worden blootgesteld aan fel licht. Sommige afbeelding versterkers schakelen zichzelf uit wanneer ze worden blootgesteld aan fel licht (daglicht).  Het is dus van belang zeer zorgvuldig met optische apparatuur om te gaan.

In het kort voor de NIR apparatuur:

Generatie 1: Vrij eenvoudige techniek die omgevingslicht versterkt. Werkt superieur in de schemer  maar niet bijzonder in donker of in combinatie met een infraroodlicht. Waarnemingen zijn  vrij slecht. De IR lamp werd vroeger gebruikt door het leger gebruikt, maar is nu bijna uitsluitend ontworpen voor civiel gebruik.

Generatie 2 en 2 +: Verbeterde technologie die aanzienlijk verbetert licht versterking en contrast. Volledig functioneel als passief infrarood.

Generatie 3: Verdere verbeteringen, met name in termen van het leven en de winst op grote afstanden en met zeer weinig licht en zichtveld.

Generatie 4: Op de experimentele fase. Werkt ook bij daglicht, zonder verblind te worden.

11 maart 2019