Kamperen als een hipster: de musthaves

Geplaatst in:

Kamperen als een hipster: de musthaves

 kamperen als eeen hipster


Kamperen als hipster! Hier enkele can’t do withouts..

Gezegend met een woekerende doch net gekapte baard, of een heuse Ted de Braak-krulsnor, een strakke kuif en de blik op oneindig? Dan moet je wel een hipster zijn. Al op de hoogte dat kamperen bezig is aan een ongekende opmars, ook voor jou als hipster? Recentelijk was dit primitieve tijdverdrijf onderhevig aan een neerwaartse spiraal. Weg met verweerde tentjes, blauwe koelboxen, meegesleepte pannetjes, bordjes, bestek en die eeuwige (eveneens blauwe) campingaz gasvullingen. Men prefereerde enkel nog optimaal comfort, gemak en allesbehalve ongerepte natuur. De hedendaagse hipster omarmt deze opgesmukte weelde, mits zij juist hand in hand gaat met de woeste natuur en haar onvoorspelbare grillen. Kortom, back to nature! Geheel in stijl welteverstaan onder de noemer ‘glamping’, ofwel glamoureus kamperen. Een nobel streven, maar wat dicteert de dresscode en hoe bereid ik mij zo stijlvol mogelijk voor op de strijd tegen de elementen? En enigszins betaalbaar graag. Een beetje zichzelf respecterend hipster weet zijn/haar lifestyle tenslotte op een financieel verantwoorde wijze in te kleuren.

In de wereld van glamping geldt eerlijkheidshalve slechts één devies; alles mag en niks is te gek. Als het maar hip en trendy is. Makkelijk toch? Valt in de praktijk echter vaak een beetje tegen. Laten we je voor het gemak op weg helpen.  

Vervoersmiddel voor de glamping hipster

  hipster camper

 

Uiteraard het Vintage Volkswagen Camperbusje. Need we say more? In nostalgische tijden een alom gewaardeerd en degelijke wagen om vervolgens een tijdje uit de gratie te raken. Opeens waren daar de Californian surfer dude en iets later de hippie. Het tijdperk betrof the swinging sixties en alles was geoorloofd zolang het maar niet square was. Nee, alles diende vrijzinnig, groovy en flowerpower te zijn en nauurlijk met een VW bus.

Het vintage VW Busje werd uitermate geschikt geacht om deze boodschap te verspreiden. En natuurlijk in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen. Nog leuker was het overigens om dit zelf te doen. Genoeg belerende historische kennis gespuwd. Gekeken naar het vrije out-of-the-box-denken van die tijd, heeft de hipster van nu, dit symbolische relikwie van weleer logischerwijs geadopteerd. Klein en niet geheel onbelangrijk feitje; het Vintage VW Busje is eveneens praktisch hanteerbaar tijdens het kamperen.  

  • Ruimte voor berging en mede-hipsters
  • Uitvouwbare slaaplekken
  • Veelal zuinige dieselmotortjes
  • Knusse schuiplaats

 

Ben je als hipster reeds gearriveerd in de hogere regionen van wat deze lifestyle te bieden heeft, dan verwijzen wij je graag naar de Bearded breaks’ ter inspiratie. De ANWB heeft er ook interessant leesvoer aan gewijd. Pas op dat je daar niet direct een verzekering denkt af te sluiten! De zelfstandige hipster is natuurlijk wars van burgerlijke, veilige vangnetten on the road. Het zou afbreuk doen aan de avontuurlijke factor gedurende de trip.

De hipster campingguide

 hipster

Zorg er als ‘hipster apprentice’ voor dat je kampeerspullen- en kledingstijl tijdens je trip voldoen aan een hoge mate van minimalisme, vintage, absurdisme en bovenal ‘quasi-uitslover-isme’. Het moet er simpelweg allemaal een tikkeltje te dik bovenop liggen. Daar hoef je jezelf bepaald niet voor te schamen. Integendeel, het is de enige manier om tot de ultieme hipster-nirvana te komen.

Maar waar begin je in godsnaam? Benader jezelf qua uiterlijk vertoon als een soort kameleon ‘on steroids’ van;

 

Inderdaad, een pittige opdracht. Maar mocht je een voorzichtige poging ondernemen, dan zijn wij hartstikke trots op je. Rome is immers ook niet in één dag gebouwd. Perfectie vergt nu eenmaal oefening. Als extra tip willen wij je meegeven dat enkele attributen en kledingstukken een behoorlijke boost kunnen geven aan je toekomstige pogingen.

Deze zijn o.a.; robuuste doch verfijnde boots, op maat afgemeten jeans, een (goeie) Noorse wollen trui, bretels, een strakke hoed, een bril, een opzienbarende pijp, de nodige plakplaatjes, een flaconnetje met bijvoorbeeld single malt whisky (liefst double matured en quarter cask tegelijk) en een survival zakmes.

Maar het allerbelangrijkste item is...het houthakkers overhemd

 

    hipster houthakkershemd

 

Juist ja..het houthakkers overhemd zeg je? Klopt als een Vintage VW kampeerbus. Het houthakkers overhemd is voor iedere kamperende hipster essentieel. Ongeacht waar, wanneer of waarom. De simpele reden is dat dit decennia oude stuk katoen een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan je ruwe bolster blanke pit-gehalte. Het zorgt voor een unieke balans tussen de gevoelige accessoires, die je reeds had toegevoegd, en je hang naar het rauwe, mannelijke en avontuurlijke randje van het hipster zijn. Ze worden overigens getolereerd in diverse ruitjes en kleuren, maar de meest algemeen geaccepteerde versie is toch wel de rood-zwarte variant. Vanaf ongeveer €33,00 heb je al een mooi exemplaar van hoogwaardige kwaliteit te pakken.   

Voeg een flinke bijl toe om het hout mee te hakken voor je kampvuur in de avonduren en je bent al een heel eind op weg. Goed, stap op je racefiets en begin aan je missie. Veel succes met het scoren van je hipster survival kit, happy holidays en steek je mede-hipsters maar eens lekker naar de kroon. Gedigitaliseerde foto’s van je trip, afkomstig van je vintage Nikon- en/of Kodakje, zijn uiteraard welkom.

 

Burning Man Netherlands        

Speciale vermelding voor hipsters die de actuele hotspots voor ultieme kampeervakanties op de voet volgen. Je kan natuurlijk niet ontbreken op de allereerste (officieel erkende) editie van het Nederlandse ‘Burning Man’ evenement. Deze vindt plaats in juli van 2016. Erbij zijn is meemaken.

 

 

14 februari 2019