De leukste wandelroutes van Nederland.

Nederland lijkt op het eerste gezicht misschien een ‘saai’ en vlak land met overal hetzelfde landschap. Niets in minder waar! Je kunt in ons land prachtige wandelingen maken in gevarieerde landschappen en genieten van schitterende natuur en mooie bezienswaardigheden. Om mooie wandelingen te maken hoef je dus helemaal niet ver weg te gaan, maar kun je lekker in eigen land te blijven. Om je goed op weg te helpen hebben we enkele leuke wandelroutes voor je op een rij gezet:

Wandelroute 1: de bosliefhebber

Ga je graag de natuur in, houd je van de bossen en wil je graag de kans hebben om wild tegen het lijf te lopen? Dan zijn er in ons land genoeg opties om helemaal uit je dak te gaan. Misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland blijft de Veluwe. Hier heb je volop routes om even helemaal tot rust te komen. Maar de route die de mooiste elementen van de Veluwe combineert is toch wel het Boswachterspad Kootwijk. Vanaf het startpunt in Uddel tot aan het eindpunt kun je volgens Staatsbosbeheer genieten van alles wat dit natuurgebied zo boeiend maakt. Vergeet niet je goede wandelschoenen aan te trekken, want met bijna 19km is dit een stevige wandeling te noemen.

Wandelroute 2: liefhebber van heuvels

Nederland een saai en plat land? Fout! Natuurlijk vind je in ons land geen echte bergen, maar de heuvels in Limburg komen toch aardig in de buurt. En wellicht het mooiste wandelstuk van deze provincie is de Sint-Pietersberg bij Maastricht. In dit gebied vind je zowel natuur, dieren én historie. Wandel onder meer door de Oehoevallei, de mergelgroeves én geniet van het prachtige uitzicht vanaf de ‘berg’. Eenvoudig genieten!

Wandelroute 3: Wandelen in de Wadden

Als echte wandelaar kun je eigenlijk niet om de Wadden heen. Zeker als je een liefhebber van natuur en rust bent, is dit unieke natuurgebied een must om te bezoeken. Misschien wel de mooiste routes vind je op Vlieland. Op dit kleine eiland kun je heerlijk ontspannen terwijl je de prachtige natuur bekijkt en wilde dieren voorbij ziet vliegen en zwemmen. De Wandelroute ‘Aanpoten’ is slechts 6 kilometer, maar biedt je wel alles wat dit eiland te bieden heeft. En vanaf het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de Wadden. Wat wil je nog meer?

wandelen in mooi Nederland

11 maart 2019