De leukste Airsoft locaties van Nederland op een rijtje.

Geplaatst in:

De leukste Airsoft locaties van Nederland op een rijtje.

Sinds airsoft begin 2013 legaal werd in Nederland, heeft deze sport enorm aan populariteit gewonnen. Voor 2013 gingen airsoft liefhebbers uit ons land de grens over, maar sindsdien hoef je als airsofter niet ver te reizen: de locaties waar je airsoft kunt spelen zijn als paddestoelen uit de grond geschoten. Maar natuurlijk is de ene locatie leuker dan de ander. Wij hebben een aantal van de leukste airsoft locaties van Nederland voor je op een rijtje gezet. Mocht je het er niet mee eens zijn? Vette pech!

Veluwe Airsoft – Hulshorst

Net buiten Harderwijk en aan de rand van de Veluwe, vind je dit compacte maar uitdagende airsoftveld. Niet het grootste veld (ongeveer 2,5 hectare, dus neem camouflagemateriaal mee!), maar meer dan de moeite waard. Er is een grote variatie aan obstakels, vormen van dekking en over het hele terrein vind je heuvels, bosjes, hutten en andere vormen van schutplekken. Een ideale plek voor de strijd!

CQCentral – Rotterdam

Ben je geen liefhebber van outdoor? Als je liever indoor speelt dan kun je je hart ophalen bij CQCentral in Rotterdam. Behalve dat dit terrein de eerste was met een NABV-certificaat, is het ook gewoon een super vette baan. In een verlaten fabriekspand kun je spelen op 2 verdiepingen, die te bereiken zijn via trappenhuizen. In elke kamer en achter elke deur kun je schuilen maar…kan ook een tegenstander zitten. Om hier goed samen te kunnen spelen, is goede communicatie (en communicatiemiddelen) van levensbelang.

RSL Assendelft – Assendelft

We gaan weer naar buiten. In Assendelft vind je een terrein van circa 13 hectare, waar je (maximaal) met ongeveer 200 spelers los kunt gaan. Omdat dit terrein vol staat met kleine gebouwtjes is het een ideaal terrein voor scherpschutters en teamcompetities. Daarbij staat het terrein vol met groen, zodat het oppassen is voor tegenstanders én friendly fire!

Outpost Delta 19 – Gasselte

Ook hier vind je veel gebouwen, alleen bevind je je nu op een oud bungalowpark tussen de vennen en in een naaldbos. Een perfecte plek waarbij je je goed kunt verschuilen en je tegenstander goed in het vizier kunt krijgen voordat je de trekker overhaalt. Met al die plekken om te schuilen en met al die vijanden in de bossen, lijkt het net of je je op een echt strijdtoneel bevindt!

Mocht je nu willen weten waar je nog allemaal meer terecht kunt om te airsoften? Neem dan een kijkje op de site van het NABV. Daar vind je een overzicht van alle airsoft locaties in Nederland: game on!

 

11 maart 2019