De beste backpack landen uitgelicht.

Geplaatst in:

De beste backpack landen uitgelicht.

Als backpacker ligt de wereld aan je voeten. En daar ligt misschien ook wel de uitdaging: waar ga je het eerst naartoe? Natuurlijk is het spannend om op het vliegveld een ticket te kopen zonder dat je weet waar naartoe. Maar qua voorbereiding is dat niet handig (straks heb je alleen zwemkleding bij terwijl je naar de Noordpool gaat) en qua bestemming ook niet echt. Als je als natuurliefhebber het vliegtuig uitstapt in New York ben je niet gelukkig, net zoals een echt stadsmens niet blij zal zijn met de jungles van Indonesië als bestemming.

Maar welke plekken zijn nou écht de moeite van een bezoek waard? Waar kun je combineren tussen natuur en cultuur? En waar kun je de show stelen met je net gekochte survivalkleding zodat je je beste Bear Grills imitatie kunt laten zien?  

-          Oceanië

Ok. We konden niet kiezen uit Australië en Nieuw-Zeeland, dus daarom houden we het maar op Oceanië.  Dit werelddeel staat bol van de tegenstrijdigheden: moderne steden worden afgewisseld met oneindige, rauwe natuur en de oceaan is altijd (nou ja, niet letterlijk natuurlijk) in de buurt. Een behoorlijk eind vliegen, maar zeker de moeite waard wil je een backpack-avontuur aangaan waarin je alles kunt zien en doen wat je maar wil. Klein nadeel van Nieuw-Zeeland is wel dat het inpakken van je rugzak een grote uitdaging kan zijn: het ene moment kun je aan het hiken zijn in een zonnig dal en het andere moment rij je door de regen in de bergen. Een goede rugzak en waterproof regenkleding zijn dan ook geen overbodige luxe!

-          Zuidoost-Azië

Ook onze 2e tip bestaat uit meer dan 1 land. Omdat er in Zuidoost-Azië téveel mooie landen zijn, hebben we gewoon besloten de hele regio te noemen. Want zeg nou zelf: als backpacker heb je toch ook tijd genoeg? Neem dus uitgebreid de tijd en bezoek backpack-walhalla Thailand, onontdekt Myanmar, authentiek Vietnam of nog meer van de vele topbestemmingen die je kunt vinden in dit deel van de wereld. Cultuur en natuur komen hier echt samen, waarbij je je vaak middenin een lokaal feest of traditie terugvindt. Dompel je helemaal onder, doe mee en geniet van prachtige uitzichten, historische steden en tempels en van uitzonderlijke gastvrijheid: welkom in Zuidoost-Azië!

-          Zuid-Afrika

Over veelzijdig gesproken. Zuid-Afrika is misschien wel het meest veelzijdige land ter wereld. Van de uitgestrekte kusten tot aan metropolen als Johannesburg en van wildlife in het Krugerpark tot aan de oneindige vlaktes en hoogtes van de bergen: Zuid-Afrika heeft het allemaal! Als natuurliefhebber kom je hier sowieso aan je trekken: je kunt niet alleen de beroemde ‘Big Five’ tegen het lijf lopen, maar ook walvissen spotten, pinguïns bekijken en oog in oog staan met nog tal van andere diersoorten.  Ga echter goed voorbereid op pad, want de meeste plekken in Zuid-Afrika liggen nogal afgelegen. Het is dan ook zeker aan te raden een ehbo-set mee te nemen voor onderweg.

-          Amerika en Canada

Lekker chillen aan het strand, hiken door ongerepte natuur of cultureel bezig zijn in hippe steden: het kan in Noord-Amerika!             Al jaren een populaire plek onder backpackers en niet zonder reden. Doordat deze regio dunbevolkt is, prachtige natuur bevat en daarbij ook bruisende steden, hebben Amerika en Canada alle ingrediënten voor een onvergetelijk reis. Ga walvissen kijken bij Vancouver, ontdek de prachtige Rocky Mountains of ga surfen aan de kust van Florida: Noord-Amerika verveelt nooit!

-          Cuba

Dus jij bent op zoek naar een authentieke plek, nog niet aangetast door massatoerisme? Dan is backpacken in Cuba hét antwoord voor jou! Tijdens een reis naar dit Caribische eiland waan je jezelf terug in de tijd. Amerikaanse klassiekers op de weg, boeren die zich van plek naar plek bewegen met paard en wagen, de overal aanwezige sigaar, sensuele salsa en natuurlijk rum: Cuba ademt geschiedenis. Maar wees snel, want steeds meer mensen ontdekken dit prachtige eiland én ook de grote hotelketens weten Cuba steeds vaker te vinden. Voor die echte authentieke ervaring moet je dus eigenlijk nu het vliegtuig in springen!

11 maart 2019