Born to be wild, ben jij die bikkel?

Geplaatst in:

Born to be wild, ben jij die bikkel?

Born to be Wild: Wat heb je nodig om te kamperen in survival mode?

Als je op zoek bent naar avontuur en je wilt laten gelden als overwinnaar, dan is overleven in de natuur de ultieme uitdaging.  Als je het weet te redden ben je een echte bikkel en kun je elke uitdaging aan.  Het grote voordeel aan kamperen is dat je het bijna overal kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan wild kamperen in de bossen van Nederland, maar ook het buitenland biedt door haar vaak schitterende natuur een fantastische uitdaging.  Maar hoe overleef je in de natuur en wat heb je dan nodig? Outdoorextreme.nl heeft tips waarmee je echt uit de voeten kunt in de natuur.

De natuur? Wees voorbereid op het onverwachte

De wil om te overleven komt voort uit ons oerinstinct en de menselijke overlevingsdrang, maar de natuur is niet vergevingsgezind en kan hard toeslaan. Een goede voorbereiding is het halve werk en geeft de beste kans op overleven. Goede skills maar ook goed  materiaal en onderkomen vormen de basis, maar een EHBO set en een strategie voor eten en drinken zijn essentieel om te weten wat je doet en het te kunnen volhouden.  Denk bijvoorbeeld aan drinkflessen en veldflessen met voldoende water.  De hoeveelheid water die je moet drinken is afhankelijk van de omstandigheden.  Normaliter wordt aangeraden om dagelijks ongeveer 8 glazen water per dag te drinken, ongeveer 2 liter. In de jungle is het echter verstandig om minstens 4 liter water mee te nemen tijdens je tocht. Overnachten en wandelen in de jungle is namelijk zeer zwaar. Het klopt dat je met 4 liter water aardig wat kilo’s meeneemt. Aan de andere kant heb je het absoluut nodig om te overleven.

Welke spullen mogen niet ontbreken tijdens kamperen in survival mode?
Bepaalde spullen zijn onmisbaar wanneer je gaat kamperen in survival mode. Ten eerste is er natuurlijk de tent, waarin je enkele nachten zult doorbrengen. Voor born to be wild ben je bij Outdoorextreme.nl op de juiste plek. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan kampeerproducten, waaronder tenten van kwaliteitsmerken. Zo is de Grand Canyon Richmond 1 persoonstent een absolute aanrader wanneer je alleen op avontuur gaat.  In een goede slaapzak kom je de nacht zeker door. Zo lig je in de Fox mummie slaapzak in de kleur mosgroen zeer veilig en comfortabel. Je krijgt genoeg slaap om de avonturen van overdag aan te kunnen. Of wie weet is het je grote droom om te slapen in een hangmat.  Voor een overnachting in de bossen is de 101-INC hangmat jungle digital camo bijvoorbeeld ideaal voor kamperen in de bossen.  ’s Nachts hoor je ondertussen allerlei geluiden… schrik niet als er plotseling een tak kraakt!

                richmond tentmummie slaapzak flecktarn                             
Praktisch en van hoge kwaliteit: de Grand Canyon Richmond 1 persoonstent en de Fox mummie slaapzak

Maak een handig lijstje
Tijdens het overleven in de natuur heb je natuurlijk niet de mogelijkheid om even naar de kampwinkel te gaan voor spullen of eten en drinken. Een tip is om een lijstje te maken waar alles op staat. Van kleding, schoenen en gereedschap tot eten, drinken, EHBO en een  GSM voor noodgevallen.  Bij deze een handig overzicht van spullen die je echt niet mag vergeten tijdens het kamperen:

  • Kooktoestellen, zoals kookketels en grilpannen
  • Eet en drinkgerei
  • Lucifers en/of gasaansteker
  • Vuilniszakken. Ontzettend handig om de tent mee schoon te houden en om je spullen te beschermen tegen de regen
  • Spullen voor praktische zaken. Denk bijvoorbeeld aan messen en bijlen, om bijvoorbeeld hout te kappen of om iets kapot te snijden. Onze producten zijn afkomstig van topmerken zoals 101-INC, Fosco en Böker.
  • Een zaklamp. Zeer handig om ’s nachts de weg te vinden als je buiten de weg wilt vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je struikelt of de weg kwijtraakt
  • Batterijen. Aan een zaklamp heb je weinig wanneer de batterijen leeg zijn, dus neem er altijd voldoende mee. Oplaadbare batterijen zijn trouwens het meest milieuvriendelijk
  • Tentverlichting, zoals kampeerlampen. Wel zo fijn als je ’s nachts in de tent ook nog iets wilt zien
  •  Medicijnen.  Bepaalde medicatie kan erg handig zijn tijdens je avontuur. Denk bijvoorbeeld aan middeltjes tegen diarree of verstoppingen. Het zou jammer zijn wanneer dergelijke klachten je avontuur in de buitenlucht verpesten!

101-inc mes Mil-Tec recon bijl

Combineer de zeer praktische 101-INC Mes gun + clip bijvoorbeeld met de Mil-Tec recon handbijl met paracord

Op jezelf aangewezen
Tijdens het kamperen in de natuur ben je plotseling op jezelf aangewezen.  Natuurlijk ga jij het als echte bikkel wel redden.  Bear Grylls eat your heart out! Maar ook deze beroemde avonturier heeft net als jij een aantal spullen nodig om te overleven. Zo mag een rugzak van goede kwaliteit absoluut niet ontbreken.  Hierin bewaar je onder andere je veldflessen vol water. Inmiddels zijn tientallen reizigers met de uitstekende Brandit US army cooper rugtas het avontuur aangegaan.  Het is gemaakt van zeer sterk polyester materiaal, en daardoor een ideale rugtas om mee te nemen tijdens een hike of kamperen in de natuur. Niet alleen is het gemaakt van zeer sterk polyester materiaal, het heeft ook nog eens een stoere legergroene kleur.

                                                       brandit flectarn us army rugtas
                           Met de nieuwe en stoere Brandit US army cooper rugtas kun je elk kampeeravontuur aan

 

Wees vaardig en train om te overleven
Het is goed om te trainen voor het overleven. Train jezelf daarom in hout sprokkelen met eventueel een bijl of kapmes, het vinden van drinkwater, maar vergeet dan niet het water te bewerken door het te koken of te zuiveren met tabletten.  Ook moet je leren hoe je een hut bouwt. Of misschien heb je wel een tent mee als onderkomen.  De manier waarop je wilt overleven is geheel aan jou! Bij ons vind je producten voor elk soort avontuur. Of je nu wilt overnachten in een tent, hangmat of luxe veldbed. Hoe dan ook sta je met de producten van Outdoorextreme.nl elke dag weer fris en fruitig op. Voor water ben je waterzuivering tabletten nodig: katadyn waterzuiveringstabletten

Meer weten over water?

Stippel een route en een strategie uit
Naast het hebben van een kaart met een kompas die je kunt gebruiken, is het ook goed een taakverdeling te hebben gedurende dag. Ga je als team? Beslis dan wie de taken gaat uitvoeren, en welk persoon de leiding heeft. Zo bewaar je altijd het overzicht en ontstaan er geen conflicten. Laat thuis weten waar je bent in verband met noodsituaties en neem een gsm mee waarmee je het thuisfront kunt bereiken.

Reis op tijd en kom aan voor het donker wordt
Als het gaat schemeren en je moet nog een kamp opzetten zal de duisternis snel invallen en zie je weinig meer.  Neem dan ook altijd goede verlichting mee.  Bij Outdoorextreme.nl vind je een uitgebreid assortiment aan zaklampen, waaronder de uitstekende LED aluminium zaklantaarn van 12 Watt. Bovendien is dit product schokbestendig en geeft het ’s nachts een fel licht. Ideaal wanneer je gaat kamperen in de natuur.  Naast goede verlichting is het minstens zo belangrijk  om op tijd op de plek van bestemming te zijn om een kamp op te zetten voor de nacht.  Wij wensen je heel veel succes met je Born to be wild ervaring in de natuur met deze bikkel aanbieding! Of wil je verder je eigen uitrusting selecteren?

uitrusting kiezen?

  

11 maart 2019