Beveiliging schoenen? Wat je wilt weten om te blijven lopen

 beveiliging schoenen, welke keus?

Als je werkzaam bent bij de politie ME of in de beveiliging moet je 100% kunnen vertrouwen op je professionele uitrusting. Je uitrusting zorgt ervoor dat je de geleerde vaardigheden, je mentale en fysieke conditie en mobiliteit keer op keer weer ten volle kunt benutten in je dagelijks werk. Een veilige en geruststellende gedachte voor jou, je collega’s en de burgers die op jou op aan kunnen in je rol in je werk. Vanzelfsprekend is dat je dan ook comfortabel, solide, betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand schoeisel draagt om de klus telkens weer te klaren. Immers zijn de schoenen elke dag weer de basis om lekker in je werk rond te stappen. Maar welke soorten en aan welke veiligheidsnormen moeten beveiliging schoenen voldoen? Outdoorextreme.nl geeft tips die je kunnen helpen bij je keuze.

Multifunctionele security schoenen voor iedere denkbare situatie

Politieagenten, ME, beveiligings- en securitypersoneel moeten niet enkel veilige schoenen dragen, ze moeten er ook goed en comfortabel op kunnen lopen, zodat ze er uren op kunnen staan of er lange afstanden mee kunnen overbruggen. Dit maakt dat beveiliging schoenen multifunctioneel dienen te zijn en daarmee geschikt voor alle mogelijke omstandigheden, waarin dergelijke beroepen dagelijks aan worden blootgesteld. Voorbeelden zijn straat situaties, kroeg en nachtleven werk maar ook luchthaven en kantoorwerkzaamheden. Dus voor merdere situaties zijn goede werkschoenen nodig.

Veiligheidsnormen en alle gecategoriseerde type werkschoenen  

Voor alle soorten werkschoenen, waaronder de beveiliging schoenen, gelden verschillende normen. Ieder type werkschoen wordt vervaardigd aan de hand van de te verrichten werkzaamheden en de daarbijbehorende situaties.  Deze gestelde normen geven aan voor welk soort werk ze geschikt zijn maar ook hoeveel druk de schoen moet kunnen verduren en moeten ze voldoen aan wettelijle eisen.

Andere classificaties die aan de diverse veiligheidsnormen toebehoren zijn onder andere; een gesloten hak, hitte- en koude bestendigheid en waterdichtheid.

In Nederland gebruikt men voor geteste veilgiheidsschoenen de EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) norm voor veiligheidsschoenen. Deze classificeert zes verschillende niveaus van bescherming; S1, S1P, S2, S3, S4 en S5.

Klasse eisen;

S1       Veiligheidsneus en antistatisch, neemt energie op in de hiel.

S1P     Als S1 met een onpenetreerbare tussenzool.

S2       Als S1 met verhoogde waterafstotendheid/resistentie.

S3       Als S2 met een onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel.

S4       Als S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.

S5       Als S4 met onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel (meestal veilgiheidslaarzen)

Beveiliging werkschoenen met veilighiedscertificaat vallen onder niveau S3

 luchthaven beveiliging

Beveiliging schoenen zijn er zonder en met S3 walificatie. Schoenen van niveau S3 zijn genormeerd voor dagelijks werken in de beveiliging en voldoen aan de gestelde veiligheidseisen die politieagenten, ME, beveiligings- en securitypersoneel. Belangrijk is om te weten welke norm in acht gehouden moet worden als de werkgever dat eist. Een concreet voorbeeld is werken in één van de bovenstaande beroepen op een luchthaven. Type S3 werkschoenen met metaalvrije onderdelen zijn hiervoor uitermate geschikt. De schoenen dienen namelijk wanneer je constant in de buurt bent van hypergevoelige detectieapparatuur niet af te gaan. De term ‘stalen neus’ dateert overigens uit het verleden. Alle Nederlandse types werkschoenen zijn later omgezet naar een kunststof of composiet neus in verband met letsel wat een stalen neus kan veroorzaken en via wet en regelgeving is dat aangepast. Verder is er de doortrapbeveiliging voor S3 werkschoenen zodat als u ergens op een scherp voorwerp trapt de schoen u nog beschermd.

De ideale beveiliging werkschoenen voor jou

Persoonlijke voorkeur en je specifieke beroep spelen uiteraard een grote rol bij de keuze van een geschikte beveiliging schoen. Naast comfort is het belangrijk om rekening te houden met de bouw van je voet en je werkzaamheden. Om de keuze voor jou wat eenvoudiger te maken hebben we een kleine selectie gemaakt van diverse beveiliging schoenen. De meeste security schoenen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Beoordeel zelf welke schoen bij je past, heb je daarna nog steeds vragen neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder en voordat je het weet loop jij met die schoenen weg. Hieronder een paar voorbeelden:

Fostex Sniper kisten (beveiliging, security, wandelschoenen)

KL M90 bata legerkisten (politie, security, leger, werkplaats)

Mil-Tec legerkisten beveiliging (beveiliging, security)

MAGNUM VIPER PRO 8.0  (politie, ME en security)

SWAT boots (beveiliging, politie, ME, Special Forces)

Voor politie- en beveiliging die dagelijks in zwaardere werkzaamheden aan het werk zijn, moeten schoenen voor de dagelijkse inzet van goede kwaliteit zijn zoals legerkisten of patrol boots die wat meer bieden dan de standaard security werkschoenen. Stevige werkschoenen voor dagelijks gebruik voor politie en beveiliging kun je in onze categorie legerkisten politie en beveiliging vinden. Voor het op pad zijn tijdens surveillance en patrol werkzaamheden tijdens hulpverlening of handhaving en toezicht, heb je meerdere keuzemogelijkheden voor verschillende soorten werkschoenen. Je kunt vele maten kiezen van bekende merken zoals;

Magnum

Haix

Mil-Tec

 

Haix:Fijne, comfortabele beveiliging schoenen met een prima draagcomfort voor een dienst waarbij lange afstanden op de straatstenen en andere meer natuurlijke ondergronden mij met het grootste gemak afgaan.” Bron: B. Liezen - politieagent

Door de vele keuzemogelijkheden uit verschillende legerkisten, zijn er voor vele doeleinden geschikte politie en beveiliging werkschoenen te bestellen. Of u nu werkt voor evenementen beveiliging, object beveiliging, persoonsbeveiliging of werkt met K9 honden beveiliging, outdoorextreme.nl heeft vele soorten werkschoenen voor uw dagelijks werk. Klik op onderstaande producten voor meer informatie. Voor vragen of advies over politie of beveiliging S3 werkschoenen of over een bestelling, kun je contact met ons opnemen op telefoonnummer 0595-43141. Wij helpen je graag om dé beste keuze te maken.

 security boots, voor iedereen de juiste keus

 

11 maart 2019