Beroepskleding uitgelicht: beveiligers

Wanneer je aan de slag gaat als beveiliger (of wanneer je beveiligers inhuurt voor je eigen bedrijf) dan wil je er natuurlijk ook goed uitzien én voorzien zijn van goede en praktische bedrijfskleding. Representatieve kleding zorgt er ook voor dat je er als beveiligerformeel uitziet…en dat is natuurlijk nou net je bedoeling.

Kleren maken de man (of vrouw)

Natuurlijk is je opleiding tot beveiliger het meest belangrijke wat je hebt in je werk. Weten wat te doen in welke situatie en dit ook echt toe kunnen passen, het blijft onmisbaar wanneer je als beveiliger aan de slag gaat.

Maar vergeet ook je uitrusting niet. Een beetje beveiliger heeft een praktische en comfortabele uitrusting, om het werk zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook voor beveiligers geldt: de kleren maken de man (of vrouw)!

Veiligheidsschoenen: een goede basis

Als beveiliger ben je vaak op pad: je maakt je normale rondes of komt in actie wanneer er een bijzondere situatie plaatsvindt. Dan is het ook belangrijk dat je aan het einde van je shift niet krom gaat van pijn aan je voeten. Goede schoenen zijn dan ook een must! Probeer maar eens met slippertjes achter een inbreker aan te gaan of dagelijks flinke stukken te wandelen op sneakers…

Accessoires: niet te missen

Natuurlijk hoop je dat je als beveiliger zo min mogelijk in bedreigende of gevaarlijke situaties komt. Maar helaas zijn er nog steeds genoeg mensen die zonder sleutel binnen willen komen, of zonder te betalen de winkel willen verlaten. Ook voor deze mensen kun je je voorbereidingen treffen. Mocht het echt noodzakelijk zijn, dan zijn goede accessoires super belangrijk. Heb je een dief aangehouden? Goede handboeien zorgen ervoor dat deze geen rare fratsen uit kan halen terwijl jullie wachten op de politie. Of wat te denken van verrekijkers? Zo heb jij die indringer al lang op de radar, voordat je zelf gespot wordt!

Comfort voor fashion

Natuurlijk wil je er goed uitzien op je werk. Maar als je zoveel mogelijk nuttige accessoires mee wilt nemen tijdens je ronde, is het soms handiger om je gevoel voor mode even aan de kant te zetten. Tactische vesten zul je misschien niet op de runway van de grote modeshows tegenkomen, maar zijn wel reuze handig tijdens je werkzaamheden als beveiliger.

Kleren en accessoires zijn dus onmisbaar bij je baan als beveiliger. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

fashion beveiliging kleding

11 maart 2019