Backpacken en geld verdienen, hoe werkt dat?

Geplaatst in:

Backpacken en geld verdienen, hoe werkt dat?

Backpacken is uitdagend, avontuurlijk en….duur. Helaas, hoe goedkoop je ook kunt reizen…uiteindelijk heb je toch geld nodig. En in tegenstelling tot veel andere handige (en lekkere!) dingen, groeit geld niet aan bomen. Als low-budget backpacker ontkom je er dan soms ook niet aan: geldgebrek. En wat nu? Terug naar huis of aan de slag om je reis toch te kunnen verlengen?

Verdien je reis terug

Natuurlijk ga je niet op reis om geld te verdienen, maar om rijk aan ervaringen terug te komen. Maar het is soms wel handig om wat extra geld te hebben zodat je tijdens je reis kunt doen waar je zin in hebt. Je kunt vanalles doen om een extra zakcentje te verdienen. En bedenk daarbij: bij elk baantje dat je op je neemt ontmoet je nieuwe mensen en ga je nieuwe avonturen aan

In de horeca of wat anders

De meest voorkomende bijbaan onder backpackers vind je in de horeca. Ga aan de slag als ober in een hip restaurant, werk achter de bar in een bruisende nachtclub of maak toeristen wegwijs in het hectische nachtleven van de plek waar je bent. Werken in de horeca is overal in principe hetzelfde dus het grote voordeel is dat je overal aan de slag kunt.

Leg je reis vast

Om anderen te inspireren of bedrijven te voorzien van prachtige plaatjes: er is veel vraag naar (goede) reisfotografen. Een mooie manier om jouw skills te laten zien, de mooiste plekken te bezoeken én wat extra geld te verdienen. Een tip hierbij is te zorgen voor voldoende batterijen en opladers, want je wil natuurlijk niet net met een lege batterij zitten op hét ultieme moment!

Schrijf over je reis en verdien bij

Waarschijnlijk wilde je toch al je ultieme reis vastleggen voor vrienden en familie, dus waarom zou je je ervaringen niet delen met nog meer mensen? Je kunt een reisblog beginnen en geld verdienen aan het plaatsen van advertenties, maar je kunt ook voor een opdrachtgever stukjes schrijven over je belevenissen. Zo kun je eenvoudig het aangename met het noodzakelijke combineren!

Maak gebruik van je survival skills

Als je al langere tijd in een bepaalde regio bent of je bent goed in survival en hiking, dan kun je misschien wel als reisgids aan de slag. Zeker in landen waar er minder Engels wordt gesproken is er altijd wel vraag naar Engels-sprekende reisgidsen. Dus neem voor de zekerheid een slaapmat of tentje mee als je gaat backpacken, dan kun je altijd aan de slag als reisgids op de tofste plekken. En bonuspunt: zo leer je zowel locals áls toeristen kennen: een mooie verrijking van je ervaring!

geld verdienen

 

11 maart 2019